Snorkelen

Leer Snorkelen in Den Haag

Bij zwemschool De Tuimelaer kan je leren snorkelen in Den Haag / Scheveningen. Snorkelen is een watersport, waarbij je door het gebruik van een duikbril en snorkel onder water kan kijken tijdens het zwemmen. Dit zorgt ervoor dat je op vakantie de mooiste vissen onder water kan zien, maar ook dat je leuke spelletjes in het water kan doen. Vaak draag je hierbij ook zwemvinnen of flippers.

Op zoek naar avontuur in het zwembad

snorkelen kind tuimelaer den haag

Lijkt het je leuk om wel in het water bezig te zijn, maar weer heel iets anders te doen dan wat je voor je A, B of C diploma hebt geleerd? Snorkelen betekent puur plezier en avontuur tegelijkertijd. Snorkelen is gemakkelijker dan je wellicht denkt en iedereen kan het leren. Bovendien maak je ook nog nieuwe vrienden.

Ga een nieuwe uitdaging aan en bekijk het zwembad vanaf de andere kant! Wie geïnteresseerd is in de wereld onder water heeft een leuke basis met onze snorkeldiploma’s. Er zijn drie diploma’s voor het snorkelen te behalen. Dit zijn internationaal erkende zwemdiploma’s van de STA, de Swimming Teachers’ Association. Je doet per diploma examen. Om aan onze snorkellessen mee te doen moet je minimaal je B diploma hebben.

Leer nieuwe vaardigheden

Een snorkelaar hoeft niet steeds met zijn gezicht boven water te komen, maar hij kan door zijn snorkel ademhalen. Dit zorgt ervoor dat je veel meer tijd hebt om onder water te kijken of ergens mee bezig te zijn. Een veelgebruikte techniek binnen het snorkelen is dat ook de hoekduik. Hierbij leer je om na het nemen van een hap lucht loodrecht naar beneden te duiken en na het bovenkomen je snorkelpijpje weer leeg te blazen. Verder leer je omgaan met je basisuitrusting, op verschillende manieren te water gaan met je spullen aan, gebruik maken van handsignalen en allerlei behendigheidsoefeningen. Het belangrijkste van de lessen is natuurlijk wel dat je plezier hebt in het water!

De snorkellessen worden gegeven in zwembad de Blinkerd in Den Haag Scheveningen. Voor de snorkellessen is een snorkeluitrusting nodig, deze bestaat uit: een snorkel, een duikbril en zwemvinnen. Het gebruik van een wetsuit is toegestaan, indien gewenst.

Zwemschool De Tuimelaer heeft de materialen voor de eerste snorkelles te leen, maar hierna is het de bedoeling dat iedere snorkelaar zijn eigen basisuitrusting aanschaft. Dit is prettig vanwege de hygiëne en zodat niet elke les de spullen opnieuw afgesteld hoeven te worden.

tuimelaer zwemles snorkelen den haag dolfijn

kom bij ons onder water gluren

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de administratie van de vrijdag of zaterdag. Ook kunt u zich inschrijven via onderstaande knop met het online formulier voor nieuwe leerlingen. Voor een overzicht van de eisen van de snorkeldiploma’s kunt u het bestand downloaden door op de knop “Snorkeldiploma’s” te klikken.