Opstart zwemlessen

Coronaregels bij de start van het zwemseizoen

Wij starten vrijdag 4 september en zaterdag 5 september met het nieuwe zwemseizoen. Helaas zijn wij nog steeds gebonden aan de maatregelen die getroffen zijn vanwege het coronavirus. Hieronder staan deze omschreven. Er is een wijziging die wij gaan doorvoeren:

-De kinderen van ondiep 1 mogen vanaf 4 september één ouder/verzorger meenemen om te helpen bij het omkleden. U wordt buiten opgevangen door een medewerker en nadat alle kinderen naar binnen zijn begeleid mag u binnenkomen met uw kind en omkleden op de begane grond in de individuele kleedhokjes. U mag de kleding laten hangen in het hokje waar u uw kind omkleed. U blijft in het hokje met uw kind tot een medewerker van zwemschool de Tuimelaer hem/haar komt halen. Daarna verlaat u direct het pand rekening houdend met de anderhalve meter afstand onderling. Na de les mag u, na toestemming van een medewerker, naar binnen om te wachten op uw kind in de kleedhokjes. U kleed uw kind weer om en verlaat het pand direct.

De regels die hieronder staan opgesomd gelden voor de zwemlessen voor de kinderen.

Volwassenen houden zich aan de eerste 5 punten.

 • We houden ons allemaal aan de algemene richtlijnen van het RIVM.
 • We houden ons allemaal aan het protocol “Verantwoord Zwemmen”.
 • De douches en toiletten zijn gesloten.
 • Alléén bij nood kan de leerling gebruik maken van het toilet op de zwemzaal, dus zorg ervoor dat er thuis al gebruik is gemaakt van het toilet.
 • U verzameld (met uw kind) buiten zwembad de Blinkerd, tussen de laad- losplaats en de half ronde ballen die op de grond zitten rondom de ingang van het zwembad.
 • Uw kind wordt door minimaal één medewerker van zwemschool de Tuimelaer naar binnen geroepen en u kunt uw kind dan uitzwaaien (voor de kinderen van ondiep 1 geldt dit niet).
 • Deze medewerker zal uw kind meenemen naar de algemene kleedkamers beneden in het zwembad (voor de kinderen van ondiep 1 geldt dit niet).
 • Er mogen geen ouders mee het zwembad in, uw kind zal zichzelf dus aan en uit moeten kunnen kleden. Mocht dit nodig zijn kunt u hier thuis op oefenen. U geeft van tevoren de zwemkleding al aan, wellicht met een badjas (of andere makkelijke kleding) eroverheen (voor de kinderen van ondiep 1 geldt dit niet).
 • Geeft u alstublieft uw kind een herkenbare tas mee waar zijn of haar naam duidelijk op aan staat gegeven samen met een telefoonnummer, zodat wij u kunnen bereiken indien noodzakelijk. De kleding van uw kind gaat in deze tas en blijft achter in de kleedkamer.
 • Op de kleedkamers beneden zijn dierenstickers aangebracht. Deze zijn makkelijk te onthouden voor uw kind.
 • Na het omkleden worden alle kinderen meegenomen naar de zwemzaal. Hierna zullen alle kleedkamers nog nagelopen worden, zodat wij zeker weten dat iedereen eruit is.
 • Op de zwemzaal lopen wij via een vaste route, tegen de klok in, langs alle baden en per bad worden de kinderen verzameld door een leerkracht.
 • Na afloop van de les worden de kinderen uit het water geroepen. Er kan helaas geen gebruik gemaakt worden van de douches.
 • Een medewerker van zwemschool de Tuimelaer zal uw kind mee naar beneden nemen of afgeven bij de individuele kleedhokjes, waar zij de gelegenheid krijgen om zich af te drogen en om te kleden in de kleedkamer waar hun kleding ligt.
 • De kinderen worden vervolgens naar boven en buiten begeleid, waar u ze weer op kunt halen. Dit kunt u doen vanachter de half ronde ballen die op de grond liggen rondom de ingang van het zwembad. Dit zal gaan op een manier zoals u en uw kind gewend zijn van de basisschool. De kinderen geven bij de medewerker aan of zij hun ouder zien en na even te zwaaien worden zij naar u toegestuurd (voor de kinderen van ondiep 1 geldt dit niet omdat er al één ouder/verzorger bij hen is).

Tijdsvakken

Hier vindt u de tijdsvakken waarop u aanwezig moet zijn, zodat er zo min mogelijk ouders tegelijk aanwezig zijn en de anderhalve meter richtlijn gevolgd kan worden. U kunt uw kind niet afgeven buiten de aangegeven tijdsvakken. Uw kind kan dan dus ook niet meer deelnemen aan de les. Zorgt u dus alstublieft dat u op tijd aanwezig bent om teleurstelling te voorkomen.

VRIJDAG

16:30 / 17:15

Aanwezig om 16.10 uur en uiterlijk 16.20 uur

17:15 / 18:00

Aanwezig om 16.55 uur en uiterlijk 17.05 uur

18:00 / 18:45

Aanwezig om 17.40 uur en uiterlijk 17.50 uur

ZATERDAG

15:00 / 15:45

Aanwezig om 14.40 uur en uiterlijk 14.50 uur

15:45 / 16:30

Aanwezig om 15.25 uur en uiterlijk 15.35 uur.

16:30 / 17:15

Aanwezig om 16.10 uur en uiterlijk 16.20 uur.

17:15 / 18:00

Aanwezig om 16.55 uur en uiterlijk 17.05 uur.

Tot slot

We begrijpen dat dit allemaal veel is, maar weet dat wij bovenal erg veel zin hebben om weer te starten met de lessen en iedereen weer te zien!

Tot gauw en met vriendelijke groet,

Zwemschool de Tuimelaer