Survival

Red jezelf en je vriendje

Een groep enthousiaste instructeurs staat wekelijks aan de zwembadrand om kinderen te begeleiden naar een diploma van het zwem ABC . Aansluitend aan het zwem ABC kunnen de kinderen deelnemen aan onze vervolgopleiding bij de Tuimelaer Survivalgroep. Na het behalen van het Zwem ABC zijn de kinderen in staat zichzelf in verschillende situaties in het water te redden. Hier houdt het voor de tuimelaer survivalgroep echter nog niet op. Sterker nog, het begint pas. De tuimelaer survivalgroep biedt aansluitend op het Zwem ABC een lesprogramma Survival en Reddingstechnieken.

In het gehele lesprogramma is er volop aandacht voor het verbeteren van zwemslagen en uithoudingsvermogen. Het is immers van belang dat ‘redders’ goed kunnen zwemmen en beschikken over een zekere basisconditie(s) voordat ze anderen te hulp kunnen schieten. Ook de zelfredzaamheid van de kinderen wordt tijdens de lessen door het aanleren van survivaltechnieken verder uitgebreid.

In de opleiding wordt een begin gemaakt met het aanleren van reddingsvaardigheden met zowel hulp- als redmiddelen. Hierbij is het belangrijk dat de kinderen leren om gevaren te herkennen en handvatten krijgen om hiermee om te gaan. Tijdens de lessen zullen de kinderen leren wat ze moeten doen wanneer ze zelf in moeilijkheden komen. Ook zullen ze leren hoe ze verdrinkingsslachtoffers kunnen herkennen en op welke veilige manier ze in actie kunnen komen. De aangeleerde reddingsvaardigheden moeten veilig zijn voor zowel redder als slachtoffer.

zwemles Tuimelaer survival reddend zwemmen

Trek je kleding aan en spring in het zwembad!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de administratie van de vrijdag of zaterdag. U kunt zich ook gelijk aanmelden via onderstaande knop met het online formulier voor nieuwe leerlingen. Tot gauw bij de Tuimelaer!