Zwem ABC

De Tuimelaer neemt je mee naar je A, B en C

Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. Wij wonen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op in een van de vele zwembaden of recreatieplassen. Daarom is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen.

Kinderen kunnen bij zwemschool de Tuimelaer starten met zwemles vanaf vijf jaar, waarbij tijdens de zwemlessen op vrijdag en zaterdag een uitzondering wordt gemaakt voor vierjarigen die reeds watervrij zijn. Zijn kinderen dit nog niet dan is het niet verstandig om al met zwemles te beginnen, aangezien uit ervaring blijkt dat zij extra tijd nodig hebben om te wennen aan zowel het water als het werken in groepsverband. Alle zwemlessen duren veertig minuten, waarvan de laatste vijf minuten speeltijd. Als uw kind al zwemervaring heeft of al in het bezit is van een zwemdiploma kunt u dit doorgeven bij de aanmelding. Er zal dan bij de eerste zwemlessen gekeken worden naar zijn of haar huidige zwemniveau. Liever les in kleinere groepjes? Hier vindt u onze privé zwemles.

Onze Diploma's

Bij zwemschool de Tuimelaer zwemmen wij de A, B, en C diploma’s af van de ENVOZ. Deze diploma’s zorgen ervoor dat uw kind stap voor stap vertrouwd raakt met het water en na het behalen van het C diploma alle basisvaardigheden onder de knie heeft. Ook sluiten deze diploma’s mooi aan op de survival, zwemvaardigheid en snorkeldiploma’s. De verschillende diploma’s zijn:

  • A – diploma
  • B – diploma
  • C – diploma

Dit zwemdiploma is niet alleen voor Nederland, maar een zwemdiploma dat wordt gezwommen in vele landen van de wereld. De erkenning die deze diploma’s hebben is van de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association (IFSTA). Een organisatie waar in meer dan 20 landen zwemscholen zijn aangesloten.
De ENVOZ is reeds 40 jaar aangesloten bij de International Federation of Swimming Teachers Associations (IFSTA). Deze organisatie geeft wereldwijd opleidingen aan zwemonderwijzers en geeft een complete lijn zwemdiploma’s uit via de Swimming Teachers Association in UK.

– www.envoz.nl –

Meer vragen, of aanmelden?

Uw kind aanmelden voor zwemles kunt u hier direct online doen, of u kunt persoonlijk langsgaan tijdens de zwemlessen op de vrijdag- en zaterdagmiddag in zwembad de Blinkerd. Wij kunnen u helpen in het zwembad tot uiterlijk een half uur voor het einde van de zwemles.

Op weg naar een diploma

Voor het behalen van het A, B en C Diploma zijn een aantal basisvaardigheden vereist. Deze vaardigheden moeten worden beheerst voordat er diploma gezwommen mag worden. De stap van beginnend zwemmer naar het A diploma is groot. Om de kinderen gemotiveerd te houden tijdens de zwemles is de weg naar het A diploma bij onze zwemschool in vijf stappen opgedeeld. Voorafgaand aan het internationaal erkende A diploma van de ENVOZ hebben we een speciaal opleidingsprogramma in onze zwemschool ontwikkeld. Om snel, overzichtelijk en met plezier het A diploma te halen! Wanneer uw kind aan de eisen van een lesgroep voldoet, ontvangt hij of zij een leuk en uniek brevet en mag hij of zij in de volgende groep gaan zwemmen.

Voorbeelden van belangrijke basisvaardigheden zijn drijven, watertrappen, school- en rugslag. Om deze vaardigheden goed te kunnen beheersen hebben wij de “helpers van Tuimelaer” in het leven geroepen. Iedere helper heeft zijn eigen unieke vaardigheden, welke ze graag willen overdragen aan de kinderen tijdens de zwemles.

De helpers van Tuimelaer zijn een goede stimulans om kinderen enthousiast te maken voor het leren zwemmen. Bij ieder behaalde stap ontvangt uw kind een uniek brevet die in het teken staat van één van de helpers. Een extra stimulans om snel, overzichtelijk en met plezier een zwemdiploma te halen! Voor een overzicht van onze leerweg en de reis van uw kind tot aan het A diploma kunt u verder lezen.

WAAR HET ALLEMAAL BEGon...

Hallo kinderen! Mijn naam is Tuimelaer.

Niet zo heel lang geleden was ik druk aan het spelen in de grote oceaan. Plotseling kwam ik een aantal bijzondere wezentjes tegen. Floater, Twister, Tapper, Hands,en Turtle. Deze wezentjes bleken geen dieren of mensen te zijn, maar bijzondere wezentjes die niemand ooit nog heeft gezien. En wat kunnen ze goed zwemmen! Allemaal op hun eigen bijzondere manier en zelfs met bijzondere speciale krachten!

Ze vertelden mij dat ze uit de verborgen onderwaterstad Marapolis komen, diep in de grote oceaan en ver weg van mensen. Floater, Twister, Tapper, Hands en Turtle zijn alleen niet zo blij. Want in hun mooie stad is iedereen bang voor het gemene onderwaterwezen Ovidus.

zwemles Tuimelaer blinkerd den haag zwemvaardigheid
zwemschool Tuimelaer zwem abc kind ovi

Ovidus

Ovidus zorgt ervoor dat iedereen in Marapolis hem precies geeft wat hij wil omdat hij anders iedereen pijn zal doen.

Toen ik de wezentjes tegenkwam, snapten ze dat ik niemand kwaad wil doen en vertelden ze me het verhaal van Ovidus. Natuurlijk wil ik helpen! Maar dat kan ik niet alleen. Ik heb hulp nodig! Ik heb jullie hulp nodig!

Tegen de wezentjes vertelde ik over de zwemschool en van de kinderen die daar leren zwemmen, zoals Anne en Jasper. Ik sprak met de wezentjes af dat zij de kinderen leren hun speciale krachten te gebruiken. Als dank voor het leren zwemmen, willen de kinderen vast en zeker wel helpen om de gemene Ovidus te verjagen

zwemles tuimelaer zwemschool anne en jasper

Anne en Jasper

Hey allemaal! Wij zijn Anne en Jasper en net als jullie zijn wij bezig met het oefenen voor het A Diploma. Om te zien hoe goed wij alles al kunnen hebben wij zwemscore. Iedere keer als wij ergens beter in worden krijgen we een extra icoontje. Als je alle icoontjes hebt krijg je een brevet en begin je aan een nieuw deel van je opleiding! Om alle icoontjes te krijgen moet je natuurlijk wel goed opletten in de les!

Floater

Deze grote, blauwe, altijd vrolijke goedzak ligt het liefst een beetje te dobberen op zijn rug in het water. Waarom zou je je druk maken? Alles komt toch wel goed. Floater houdt wel van zwemmen hoor! Maar hij houdt nog meer van lekkere zeewierkoekjes en heel veel limonade!

Door z’n grote blauwe buik is hij heel goed in drijven. En hij vindt dat iedereen dat goed zou moeten kunnen. Daarom helpt Floater jou om net zo goed te kunnen drijven als hij!

zwemles Tuimelaer zwem a b c floater
zwemles Tuimelaer zwem a b c twister

Twister

Dit kleine rode opdondertje heeft een bijzonder gedraaid lichaam. Hij lijkt een beetje op een wokkel, waardoor hij goed in het water kan draaien. Ook kan hij goed door een gat in een zeil zwemmen en dat is precies wat hij jou ook gaat leren.

Hands

Zie je dat Hands hele grote handen heeft? Daarmee kan hij heel goed dingen oppakken van de bodem. Hands kan duiken als een speer! Dat zie je wel aan z’n hoofd. Omdat hij maar kleine voeten heeft, is watertrappen niet zijn beste kant.

Hands gaat jou leren duiken en hij leert je dingen van de bodem van het zwembad te pakken.

zwemles Tuimelaer zwem a b c hands
zwemles Tuimelaer zwem a b c tapper

Tapper

Watertrappen kan Tapper dan weer als de beste. Dat komt door z’n grote voeten en gestreepte staart! Hij kletst je de oren van je hoofd! Met Tapper in de buurt is het altijd gezellig, maar hij zal je ook helpen om goed te kunnen watertrappen. Want als je dat goed kunt ben je al heel ver op weg om je eerste echte zwemdiploma te halen.

Turtle

Turtle is de kleinste van allemaal, maar meteen ook de allersnelste! Hij is altijd druk bezig en goed in alle dingen. Hij gaat je leren om langere afstanden vol te houden, zonder bandje of plankje! Met Turtle als vriendje heb je dit zo geleerd en kun je snel door voor je diploma!

En dan...

brevet tijdslijn zwemschool de tuimelaer zwemles a b c diploma

Nadat je de vijf brevetgroepen hebt doorlopen ga je oefenen in de lesgroep voor het A diploma. Hier worden de puntjes op de i gezet en toegewerkt naar de echte A, B en C diploma’s. En je hoeft hier niet te stoppen! Na de zwemlessen voor het A, B en C diploma kan je ook kiezen om verder te oefenen aan je zwemvaardigheid, snorkelen of survival.

Meer vragen, of aanmelden?

Uw kind aanmelden voor zwemles kunt u hier direct online doen, of u kunt persoonlijk langsgaan tijdens de zwemlessen op de vrijdag- en zaterdagmiddag in zwembad de Blinkerd. Als u nog vragen hebt, neemt u dan vooral contact met ons op.